Orientalski ples

Kaj je orientalski ples?

Orientalski ples ne postavlja telesnih omejitev, saj je primeren za vse starostne skupine in za vse oblike postav, ravno zato je v svetu izredno priljubljena vrsta rekreacije.
Orientalski ples je tradicionalno povezan z religijo, erotiko in kulti rodnosti. Zaradi direktne povezave z materjo zemljo so ljudje tradicionalno plesali bosi. Tipični so gibi medenice, bokov in prsnega koša. Senzualni, gladko drseči gibi se izmenjujejo s tresočimi in odrezanimi gibi. Ti plesi so plesi mišic, in ne korakov, kot so navadno na zahodu.
Orientalski ples je zelo fascinanten in zapeljiv ples, ki izžareva lepoto ter poudarja čare, ki obstajajo v vsaki ženski.

“Pridite in poskusite v zanimivih, gracioznih, zabavnih in strastnih koreografijah, ki jih pripravi naša Živa. Družaben način tedenske rekracije z možnostjo nastopanja.”

Klasični orientalski ples je mešanica različnih plesnih tradicij, kjer se pojavljajo elementi indijskega, perzijskega ter turškega plesa, egipčanske tradicije in evropskih plesnih elementov. Imenuje se klasični orientalski ples, saj je izpiljena in prefinjena plesna tehnika arabskega sveta uporabljena v sodobni odrski plesni umetnosti. Zravnanost in dostojanstvo izvirata iz azijskega porekla, gibi glave, rok in dlani iz indijskega izročila, gibčnost hrbtenice pa iz turške tradicije. Zahodnjaški element je tančica, s katero se dandanes začne vsak plesni nastop. Center gibanja je bolj v zgornjem delu telesa kot pa v medenici. Z izravnano in graciozno držo z rokami nad glavo klasicni orientalski ples sledi baletnemu idealu.

Dodatne informacije in prijave na info@prostyle.si
ali preko telefonske številke 070/ 298 450

Za pregled vseh terminov kliknite tukaj